Wonen in Duitsland

Volgens de gegevens van het Duits bureau voor de statistieken wonen er ongeveer 144,741 Nederlanders in Duitsland, u bent dus in goed gezelschap wanneer u overweegt om een woning te kopen in Duitsland. Holland Immocenter staat u graag bij met advies en raad.

Meer voor minder
Wonen in Duitsland is een slimme keus, er zijn veel redenen aan te voeren om in Duitsland te willen wonen. Ten eerste zijn de woningen in Duitsland zeer aantrekkelijk geprijsd en de woningen zijn er over het algemeen groter dan in Nederland. Ten tweede is er in Duitsland meer natuurgebied te vinden, iets waar veel natuurliefhebbers en rustzoekers al voor gevallen zijn. Daarnaast is het dagelijks leven in Duitsland voordeliger dan in Nederland.

Weetjes en feiten
Duitsland, met de op vijf na grootste economie ter wereld, is een belangrijke speler op de wereldmarkt. De statistieken laten goede toekomstperspectieven zien en een aanhoudende banengroei. Goed om te weten is dat er in Duitsland, naast de ‘gemütlichkeit’ waar Duitsers om bekend staan, op zakelijk gebied strikte punctualiteit en een ‘contract- is-contract’ mentaliteit heerst. Wie een huis koopt in Duitsland, en/of naar Duitsland emigreert krijgt dan ook met andere zaken en voorwaarden te maken dan in Nederland.

Aankoop en verkoopmakelaar
Holland Immocenter, de meest actieve aankoop en verkoopmakelaar in Duitsland en de grensstreek van Duitsland, helpt u bij al uw vragen en het zoeken, regelen en financieren van de aan- of verkoop van uw woning in Duitsland.