Een huis kopen in Duitsland: lage hypotheektarieven en veel woongenot!

Mensen die in het grensgebied met Duitsland wonen en van plan zijn te verhuizen, overwegen vaak een huis in Duitsland te kopen. De huizenprijzen over de grens liggen immers beduidend lager dan die in Nederland. Het is echter wel verstandig in zee te gaan met een makelaar die verstand heeft van de Duitse woningmarkt, zo voorkomt u nare verrassingen achteraf. Wie in Duitsland een woning wil kopen, kan daarom niet om Oostmakelaardij.nl heen. Naast de al genoemde lage koopprijzen heeft het kopen van een huis in Duitsland nog een aantal voordelen.

De hypotheekrente is lager
Voor mensen die het aankoopbedrag van de nieuwe woning moeten financieren, is het belangrijk een hypotheek af te sluiten met een zo laag mogelijke rente. Uiteraard zijn de tarieven onderhevig aan externe marktomstandigheden, maar de hypotheekrente in Duitsland is structureel lager dan die in Nederland. Bij oostmakelaardij.nl kunt u terecht voor een goed advies.

Een groter woongenot
In Duitsland worden woongebieden ruimer opgezet dan in Nederland. Meer buitenruimte heeft als direct gevolg dat een voortuin met eigen oprit bijna altijd te realiseren is. Daarnaast is de kwaliteit van de huizen doorgaans zeer goed. U weet wel: Duitse gr├╝ndlichkeit. En ja, autorijden is in Duitsland ook goedkoper. Voor onze oosterburen is BPM een onbekend begrip en het tarief dat u betaalt aan wegenbelasting is een stuk lager dan in Nederland.